www.Icelanddog.nl

       Animated Globe

 

Nieuws

Wie zijn wij

Onze dieren

Foto's

Een stukje geschiedenis

Gastenboek

Linkpagina

 email

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bezoekersteller

advanced web statistics

Sinds lange tijd liep ik rond met het idee een site te bouwen die betrekking zou hebben op onze IJslandse honden Fjára en Gandur.  Erg eenvoudig vond ik dat niet, aangezien ik nooit eerder een site had gemaakt. Nu ben ik niet iemand die hiervoor cursussen zal gaan volgen dus kwam ik uit op rondvragen en informatie vergaren. Dit leverde vervolgens voldoende informatie op, om eens van start te gaan. 

De naam van de site was heel snel gevonden, alleen ik had niet durven hopen dat die nog ook nog vrij zou zijn. Dit bleek echter wel het geval, dus na wat valse starts ben ik gaan beginnen te bouwen aan www.icelanddog.nl. 

Ondanks de geringe tijd die ik beschikbaar heb voor het maken en onderhouden, heb ik de ijdele hoop de site up to date te houden als hij eenmaal volledig af is. Daarbij wil ik hem voorzien van foto's, verhalen en tips enz. 

De tips zullen voornamelijk betrekking gaan hebben op de omgang en behandeling van de IJslandse hond. Uiteraard helemaal gezien vanuit mijn eigen ervaring met mijn honden. Ondanks dat er vele sites zijn die veel meer gedetailleerde informatie bevatten en ook meer op de diepgang ingaan, wil ik het alledaags houden. Gewoon de zaken waar je tegenaan loopt en die soms door simpele handelingen en/of oplossingen veel ergernis, irritatie of inspanningen kunnen besparen. Ook wil ik proberen mijn site beschikbaar te stellen voor bijvoorbeeld ingezonden brieven of tips. 

Ik heb gemerkt dat de puppie, basis en gevorderde klickercursus bij hondenschool Jottum in de Rijp, mij een gehoorzame hond (Fjára) heeft opgeleverd. Daarbij hebben de cursussen mij kennis gegeven om Gandur al vroeg te begeleiden in de opgroei. Ik ben uiteraard geen expert en leer dagelijks. Sinds enkele weken ben ik begonnen met het drijven van schapen met Fjára. Nou ja drijven, dit is eigenlijk niet het woord. IJslandse honden zijn hoeders en dat is een tactiek die heel anders is. Samen met Franca Oud van de schapendrijfschool That 'll do uit de Zuid Schermer gaan we proberen deze specifieke technieken te trainen. Het is wat in de honden zit, alleen is er zo weinig van bekend dat ik denk dat we het gaan herontdekken.

                                             

Als laatste wil ik vermelden dat de linkpagina verwijzingen bevat die u meer informatie zal verschaffen dan mijn site dat doet. Zeker over de aanschaf verwijs ik u graag naar de genoemde sites.